maandag 2 november 2009

Openhaard Soorten

Als je al eens een openhaard hebt gehad wil je nooit meer iets anders. Het beeld van de vlammen die vrij spel hebben in de openhaard in je woonkamer is een geweldig beeld. Maar op een gegeven moment zul je een keuze moeten maken voor de juiste openhaard in jouw interieur.

Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een haard die open is van bijna alle kanten en een openhaard die alleen te zien is in de muur. Wat je ook vaak ziet in woonprogramma's is een haard die vanuit twee kamers te zien is. Wat echt te gek uitziet is bijvoorbeeld een haard die zichtbaar is in de woonkamer, maar ook in de keuken. Dat zie je nu bij veel verbouwingen gebeuren.

Of je nu van een traditionele stijl bent gecharmeerd of een meer moderne openhaard wilt, alles is mogelijk. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de meest moderne openhaarden die nu uitkomen zijn het rechtlijnige haarden, bijna in de vorm van een vuurstreep. Ze kunnen er prachtig uitzien, maar als het net niet jouw stijl is heb je er nog niet veel aan.

Als je meer traditioneel wilt dan zijn er zelfs nog meer mogelijkheden. Of het nu een hout gestookte openhaard is of zelfs een gashaard die een openhaard look heeft, het kan allebei. Als je kijkt naar gashaarden dan open je sowieso een vat vol met emoties voor de meeste mensen. De ene vindt het helemaal te gek, de andere vindt het helemaal niks. Uiteindelijk draait het er gewoon om wat jouw smaak is, maar als je samenwoont met iemand kan het wel handig zijn om te vragen wat hij of zij er van vindt. Geloof me, veel mensen vinden dit verschrikkelijk belangrijk, dus het zou jammer zijn om hiermee de mist in te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten