dinsdag 3 november 2009

Elektrische Haarden

De elektrische haard heeft de afgelopen jaren een flinke groei meegemaakt. In steeds meer interieurs zie je een gashaard als prominent decor item terugkomen. Met een elektrische haard heb je namelijk tegen een fractie van de kosten van een traditionele schouw toch toegang tot dit interieur item.

Het mooie van een elektrische haard is ook de flexibiliteit die je ermee krijgt. Je kunt ermee bewegen, wat je natuurlijk met een normale schouw niet kunt. Bovendien heb je tegenwoordig zulke overtuigende elektrische haarden dat ze nauwelijks van echte kunt onderscheiden. Natuurlijk tast je daarvoor iets dieper in de buidel dan bij de instapmodellen, maar ze zijn het geld waard.

Elektrische haarden beginnen bij enkele honderden euro's, maar je kunt het zo duur maken als je maar wilt. Bepaalde elektrische Faber haarden zijn enkele duizenden euro's en zien er geweldig uit. Je betaalt dan dus meer dan je in de doe-het-zelf boekjes ziet, maar dat is een keuze die je maakt. Wat je voor het merendeel koopt is design. Zelfs goedkope elektrische haarden gaan efficient om met energie, dus voor de efficiency hoef je niet veel te laten.

Als je gaat kijken naar plaatsing dan is een elektrische kachel best eenvoudig te doen. Een leek kan het, maar als je er niet honderd procent zeker van bent is het beter om iemand in te schakelen die het al eerder heeft gedaan. Dit is natuurlijk zo voor alle elektrische apparatuur, (inclusief elektrische gashaarden) maar het zou gewoon zonde zijn om een hoop geld uit te geven en dan met je handen in het haar te zitten bij installatie. Ik weet dat ik in elk geval in een woord verschrikkelijk ben op het gebied van installatie en klussen, dus dan is het beter om te kiezen voor een vakman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten