maandag 2 november 2009

Gaskachel Uitzoeken

Als je een gaskachel gaat uitzoeken is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Een gaskachel is toch een belangrijk deel van je decor, dus het is de moeite waard om er tijd in te steken. De overwegingen die je zult moeten maken is het kiezen tussen uiterlijk en rendement.

Zijn er geen gaskachels die mooi zijn en geweldig rendement hebben? Natuurlijk wel, maar je zult merken dat je toch vaak de afweging zult moeten gaan maken. Ben je meer van het design, dan zul je merken dat er keuze genoeg is tussen strakke kachels en minder strakke kachels. Maar als je gaat voor uiterlijk, laat dan rendement echt los in je overwegingen.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten gaskachels, maar de kachels met het meeste rendement zijn nog altijd de soorten die ingebouwd moeten worden. Natuurlijk heb je een heleboel losstaande modellen van metaal of steensoorten zoals graniet. Maar als de gaskachel wordt ingebouwd krijg je een directere verbinding met het rookkanaal, waardoor minder warmte wordt verloren.

Het probleem is dat losstaande gaskachels vaak geweldig uitzien. Je hebt dan niet het maximale rendement, maar je hebt wel het maximale rendement uit het uiterlijk van je gaskachel. Daarnaast zijn de losstaande gaskachels vaak prijziger. Een inbouw gaskachel is soms wat economischer, maar kan weer meer kosten aan installatie. Van de andere kant zijn er genoeg monteurs of hulpvaardige handen die je daarbij kunnen helpen. Het is dus geen onoverkomelijk probleem, maar wel iets waar je aan zult moeten denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten