zaterdag 28 november 2009

Gashaardblok

Een gashaardblok wordt natuurlijk standaard bij je gashaard geleverd. Bij moderne gashaarden zijn de gashaardblokken aan rigoureuze keuring onderworpen. Dat moet ook wel, want er komt natuurlijk een grote warmte vrij in hun directe omgeving.

Als je kiest voor een open gashaard, zoals er nu veel verkocht worden, dan heb je bovendien nog het voordeel van een kleppenbeveiliging. Elke gashaard die nu verkocht wordt heeft er eigenlijk wel beschikking over deze beveiliging, maar in het verleden was dit niet altijd zo. Als je al eens verhalen hebt gehoord over koolmonoxide vergiftiging dan weet je hoe belangrijk het is om dit soort dingen te allen tijde te voorkomen.

Zorg er trouwens voor dat je sowieso een rookmelder in de buurt van je gashaard hebt hangen. Je hebt dan wel de koolmonoxide beveiliging in moderne gashaarden, maar het kan geen kwaad om extra voorzichtig te zijn. Met een goede thermische trek is het dan helemaal afgezekerd.

Zoek je trouwens een nieuw blok voor je gashaard, kijk dan eens rond op verschillende tweedehands sites. Er worden er genoeg aangeboden en het is echt een kwestie van een paar tientjes. Zoals gezegd worden ze altijd bijgeleverd, maar misschien ben je op een gegeven moment wel toe aan wat anders :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten