woensdag 3 februari 2010

Gashaard

Een gashaard is een geweldige combinatie van comfort en gemak. Omdat de haard, zoals de naam gashaard al suggereert, werkt op gas, is het niet meer nodig om houtblokken te gebruiken en de haard aan proberen te krijgen. Een gashaard werkt in een handomdraai en kan ook net zo snel weer uit. Veel gashaarden zijn zelfs voorzien van een afstandsbediening waarmee u de gashaard makkelijk aan en uit kunt zetten.

Voor een gashaard is uiteraard een gasaansluiting nodig. Daarnaast is er voor de afvoer van de rook van de geashaard een dubbelwandig rookkanaal nodig. Er moet namelijk verse lucht in en verbrandingsgassen uit, vandaar de dubbelwandigheid. Dit maakt dat de gashaard makkelijker in te bouwen is als een gemiddelde houthaard, wat u ook weer in verbouwingskosten scheelt.

Een gashaard is makkelijker dan een houthaard. Vroeger waren gashaarden nogal kitscherig en goedkoop, tegenwoordig zijn er gashaarden te koop waarbij de vlammen bijna niet van echt zijn te onderscheiden. Een gashaard wordt op die manier een waardevolle aanvulling van uw interieur.

Een gashaard kan bijzonder efficient zijn. Als u kiest voor een gesloten systeem halen gashaarden wel 80-90 procent rendement, vanwege het optimale zuurstof gebruik. Het gesloten gashaard systeem wordt dan ook met de dag meer populair. Bij een gesloten systeem hoeft u zich nooit zorgen te maken over verstikking of andere dingen, omdat alle aanvoer en afvoer van buitenaf gebeurt. Op die manier wordt een gashaard wel erg efficient en handig.

Een gashaard kan overigens ook worden voorzien van imitatie houtblokken, wat de gashaard een nog 'echter' uiterlijk geeft. Door de afstandsbediening is de bediening van een gashaard kinderspel. Hoger of lager zetten is makkelijk en het is niet nodig om dit voor te bereiden. Een houthaard kost soms wat tijd om aan te maken en bij te houden, een gashaard is zo aan en ook zo weer uit. Een gashaard is daarnaast bijzonder veilig, dus u kunt hem gerust aanmaken en eventjes weglopen als dat nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten